INTERVJU, RIFET HOZANOVIĆ: Ako je tačno što Kamber tvrdi, da sam terorist, onda sam ja opasan po građane u Krajini !

Rifet Hozanović, jedan od osnivača Stranke demokratske aktivnosti (A-sda) i predsjedavajući Gradskog vijeća (GV) Cazin u razgovoru  za naš portal potvrdio je da je u MUP USK prijavio federalnog zastupnika Asima Kambera zbog navoda iz teksta “Zar i u džamiji”na Kamberovom blogu i portalu inmedia.ba.

-Nakon posljednjih pisanija  Asima Kambera  da sam organizirao   izvršio čak 14 krivičnih djela  zatražio sam od MUP USK da se ovi navodi  temeljito istraže-kaže Hozanović i dodaje  da  će Kamber morati dokazati  sve ove  optužbe.

– Ukoliko je tačno  što on tvrdi , onda  sam ja više nego  opasan  čovjek po  okolinu! Onda je strašno  da ja kao takav boravim među građanima Unsko-sanskog kantona- nastavlja on.

Hozanović smatra da su eksplicitne optužbe za terorizam izuzetno ozbiljna stvar te  se nada  da će  pripadnici  MUP USK i nadležni  tužilac  ovim inkriminacijaa pristupiti krajnje profesionalno. Na  naše pitanje o Kamberovom izbjegavanju da da izjavu policiji on odgovara:

– Nekako sam ubijeđen   da će “identičnu” izjavu  dati i nadležnom tužiocu !

Hozanović u razgovoru za  portal normala.ba ističe  kako su tzv. blogovi Asima Kambera počeli  kao standardna medijsko-politička podmetanja.

-Ona su mu prvih godina nekako i “palila”, jer u narodnom pamćenju i danas  živi sjećanje na njegovu nečasnu ulogu u rušenju i preranom odlasku rahmetli generala Mehmeda Alagića i brojnim drugim ličnostima kojima se ovaj “pisac” bavio. U međuvremenu njegovo “autorsko djelo” dobilo je ozbiljne konture lakrdije. Vjerujem kako malo ko još čita  sva ta šizofrenična i  “nahlađena”  naklapanja. Stoga on, da bi  probudio medijski interes, pribjegava sumanuto pogotovo  posljednjih sedmica opskurnim tekstovima garniranim audio i video -uracima koji su snimljeni  na neovlaštene načine, sudski kažnjive. Tako publikovani na njegovoj stranici izazvali su najvećim dijelom zgražanje javnosti zbog  očitog usmjerenja na diskreditaciji porodične intime  građana- objašnjava funkcioner A-sda.

Na kraju  razgovora  Rifet Hozanović kaže  kako će sačekati odluku nadležnog tužilaštva.

-Ukoliko se pokaže da su  pisanja Asima Kambera samo njegova politička frustracija  zbog potpunog gubitka  političke kontrole ali  i samokontrole, onda ovaj “veliki mislilac” i “autor”  mora odgovarati  za klevetu u građanskoj parnici koju ću tada zasigurno pokrenuti kod nadležnog suda. Ne ulazim u to šta  će i kako će Država, odnosno pravosuđe u konkretnom slučaju, uraditi sa njim-  ističe  na kraju Hozanović.