STRUJA NA POLITIČKI POGON “Krađa” električne energije u ime Oca i Sina, reklamni pano u centru grada napajao se strujom sa brojila RTV ” Sana”!?

Lokalna sanska policija  i kantonalni  istražitelji iz Bihaća danas  su,  kako saznaje naš portal, sa zaposlenicima “Elektrodistribucije ”  Sanski Most izvršili kontrolu  električnog  sata, odnosno mjernog mjesta  električne energije  u  RTV “Sana” u  Sanskom Mostu  u prostorijama ovog medija  na Trgu oslobodilaca.
Razlog provjere jeste  informacija koju je policija dobila  da se na  sat za struju ove medijske kuće prikopčala  druga firma  koja uopće nema svoje električno brojilo.
Informacija je tačna.

Kako  saznajemo, radi se o pravnom licu   “Fabular”  iz  Sanskog Mosta  koji se “nakačio”  na mjerno mjesto  RTV “Sana” i  napaja  električnom energijom  pano, odnosno displej na kome se 24  sata  dnevno  reklamiraju  različite firme.
“Fabular” je vlasništvo  Mirze Kambera, sina predsjednika SDA  Sanski Most i federalnog zastupnika Asima Kambera.

“Krađa” električne energije dogovorena je  sa odgovornim licima RTV “Sana”, a  navodni formalno-pravni osnov  je  sporazum o suradnji koji je direktorica  RTV “Sana”  Suada Jakupović  potpisala  sa  direktorom “Fabulara” Mirzom Kamberom u martu prošle godine u trajanju od  24 mjeseca.  U  ovom aktu  se ne navodi    da će  Kamber kao  “vid  suradnje”   provesti  električni kabal  koji  je spojen na displej   u  gradskom parku u vlasništvu “Fabulara” i  “nakačiti”  se na  električno brojilo   RTV “Sana”.

Policijski  službenici  će napraviti  izvještaj o ovom događaju, a o  slučaju  je upoznat  i nadležni tužilac.

Inače, firma “Fabular”  je na vrlo  kontraverzan način dobila   ugovor  sa Općinom Sanski Most  o  zakupu reklamnog panoa u središtu grada pri  čemu  nije urađena građevinska  dokumentacija  za  postavljanje  ovog panoa. Naime, sadašnji  direktor “Fabulara” je kao predsjednik  Udruženja “Plan B”   sa Općinom Sanski Most potpisao pomenuti  ugovor o zakupu zemljišta za period od 1.aprila  2017-1.aprila 2018.godine.

U međuvremenu je  prava na reklamni pano koji je “osvanuo” u centru grada bez prateće dokumentacije preuzelo pravno lice  “Fabular” direktora Mirze Kambera.

Kako bi  poslovao “uspješno”   Kamber je, vjerovatno uz prećutnu i neupitnu podršku oca Asima Kambera .predsjednika  SDA  Sanski Most koja je na vlasti   “zamolio” direktoricu RTV  “Sana” za “malu uslugu”.

Bila je to molba  koja se ne može odbiti.

Javna  je tajna   da  se na displeju kao  vid nesebične  podrške Sinu Poznatog Oca, reklamiraju i  dobro plaćaju uslugu brojne sanske firme, a posebno one koje  “posluju sa Općinom”.