SLUČAJ “FOTOGRAFIJA”/ KAKO JE BOJOVNIK POKUŠAO PODMETNUTI PREMIJERU RUŽNIĆU: Lakiju su asistirali Mujo Letva i AV

Asim Kamber zvani Bojovnik uz pomoć Muje Beganovića iz Miostraha kod Cazina  i još jednog suradnika iz Cazina koga ćemo zgodno nazvati AV ( to su mu inicijali) pokušao je nedavno  kod  javnosti izmanipulirati  navodni grijeh premijera USK Mustafe Ružnića oko “spornih”  50.000 KM koje Ružnić drži u  rukama  na jednoj fotografiji. Cilj je bio  od Ružnića  napraviti lopova.

Fotografija se od 2017.godine mogla vidjeti na društvenim mrežama i nije zasluživala posebnu pažnju, ali je Bojovnik  kao poznati politički lešinar u njoj vidio šansu  za pravljenje nepostojeće afere.

Pokušao je jedan obični građanski slučaj  kupovine nekretnine između rodbinski povezanih lica prebaciti na  prljavi  politički teren.

Denuncijant iz Sanskog Most doveo je u pitanje sve i nastojao Ružnića prikazati kao čovjeka sklonog kriminalu  koji je, po Bojovnikovoj verziji, ovaj novac iskoristio za kupovinu glasova birača.

Naravno, bez ijednog dokaza.

Nakon što  smo  došli u posjed  dokumentacije  ( ugovora, punomoći, računa) u vezi sa  ” uslikanim” parama  u rukama premijera Ružnića,  u vrijeme kada  nije obnašao ovu funkciju, FB poruka  te obavili telefonski razgovor sa Rahimom Gujan Mesić, tetkom Mustafe Ružnića koja živi u Švicarskoj, objavljujemo činjenice  o ovoj isprogramiranoj aferi.

Napomena: kompletne dokumente  ne objavljujemo iz jednog jedinog razloga – na njima se nalaze identifikacijski podaci  više lica. 

Godina je 2017.

Zemin Begić (49)  iz Šturlića kod Cazina, sa mjestom boravka u Švedskoj u gradu Orebro, inače tetak supruge  Mustafe Ružnića, zamolio je Mustafu Ružnića kao čovjeka od njegovog povjerenja da mu kupi plac za kuću u cazinskom naselju Polje.

Riječ je  bila o zemljištu 52-godišnjeg Huseina Kličića zvanog Huta  ukupne površine 2996 kvadratnih metara. Ružnić inače stanuje u Polju.

Mustafa Ružnić je pristao da pomogne  supruginom tetku pa je Zemin Begić  dao punomoć Ružniću da preduzme sve potrebne  radnje oko  kupovine nekretnine od Kličića (plaćanje , reguliranje poreza na promet nekretnine) kao i ostale aktivnosti oko dobijanja građevinske dozvole  za gradnju (projekat, lokacijska, urbanistička, pretvorba zemljišta, cijepanje parcele…).

Begić je punomoć lično dao i potpisao  23.oktobra kod notara Dževada Omanovića u Cazinu (broj punomoći OPU-OV:783/2017).

Zemin Begić  je u svrhu plaćanja zemljišta Mustafi Ružniću  10. oktobra 2017. godine sa svog računa u Švedskoj uplatio iznos  od 26.075 eura, odnosno 50.998, 27 KM.

Na Ružnićevom računu u Ziraat banci ovaj iznos se pojavio 20.oktobra što je vidljivo iz Izvoda banke za oktobar 2017.godine.

Mustafa Ružnić je uz Begićevu punomoć obavio kupovinu  pomenute nekretnine a ugovor o kupoprodaji napravljen je kod istog notara (Dževad Omanović).

Fotografija na kojoj Ružnić 2017.godine drži novac, nastala  je  spontano, više kao plod  šaljivih komentara i lokalnih podbadanja i bila postavljena na jednoj cazinskoj  FB-stranici pod nazivom “Inginjeri”.

Odatle ju je Asimu Kamberu poslao AV i to  mnogo ranije i Bojovnik ju je već jednom eksploatirao bez većeg uspjeha. AV je zloupotrijebio dotadašnje povjerenje i pijateljstvo sa Ružnićem i ljudima sa ove FB grupe.

Onda se  ” u priču” uključio  Mujo Beganović i nadogradio nepostojeću aferu na način da je u FB prepisci sa  Rahimom Gujan Mesić, tetkom Mustafe Ružnića, jednom prostosrdačnom ženom nesviklom na podvale i nepripremljenom  za perfidne političke zavjere, iskoristio jedan njen odgovor koji je mogao imati kontraverznu konotaciju ( o tome da li je fotografija montaža ili ne). Mujo Beganović  je od 1998. do 2012. godine bio jedan od najpoznatijih članova SDA i potom A-sda i “žario i palio” Kantonom, bio “varen i pečen” sa  Rifatom Hozanovićem i Nerminom Ogreševićem, da bi  na kraju postao “dopisnik iz Cazina” za blog sanskog Bojovnika Asima Kambera.

Iz svega toga je Bojovnik,  intimiziran sa pokvarenošću kao znakom prepoznavanja među običnim svijetom, izmislio  aferu o premijeru Ružniću koga on i njegova stranačka klika pokušavaju bezuspješno  smijeniti punu godinu dana otkako vodi Vladu USK.

Ovako  je 6. novembra 2019. godine počela FB prepiska između Muje Beganovića i Rahime Gujan Mesić

-Pozz Rahima.

– Pozdrav Mujo.

-Jesi ti stvarno ubijeđena da su ono halal pare zarađene što Ružnić drži?

-Jesam…

Tokom FB prepiske Beganović se Rahimi žali  na Ružnića zbog supruge koja je izgubila posao  i okrivljuje ga da je neće da vrati, pominje svoje ratne rane, a Rahima mu uljudno kaže da će razgovarati sa Mustafom u vezi njegove supruge “jer sam uvijek za pravdu”. Očito, Rahima vrlo uljudno i ljubazno razgovara sa Beganovićem i obećava mu pomoći kod Mustafe  u vezi supruge.

– I da, zaboravih, ja bih bila najsretnija da Mustafa odstupi od premijerske funkcije, jer on nema ni momenta predaha  za sebe i svoju djecu,a kamoli nešto drugo.Ja sam skoro  bila u Krajini (polovinom oktobra), pod hitno je morao napraviti gastroskopiju na moju inicijativu, nije mogao ništa jesti – napisala je Gujan Mesić Beganoviću.

Kada je Ružnićeva  tetka  Beganoviću napisala da je pomagala svog sestrića  finansijski , Beganović joj nije povjerovao.

-Nije on siroče da ste ga vi morali školovati.Ja ga poznajem isuviše dobro i nije on ta cvjećka kao što se predstavlja…-odgovorio joj je Beganović.

 

Izjava  Rahime Gujan Mesić

Žao mi je Mustafe, on je sin moje sestre, poznajem ga kao sebe.

Trideset i tri godine sam u Švicarskoj, uvijek sam pomagala ljude i danas pomažem i uvijek ću tako.

Ne razumijem zašto se ljudi bave takvim podvalama, zašto ne troše vrijeme na nešto korisno!?

Mujo Letva me nazvao, ranije mi je poslao FB ponudu, on je mlađi od mene, ponekad lajkamo on meni, ja njemu,uobičajeno na FB-u.

Onda je objavio Mustafinu fotografiju sa novcem na svom FB zidu i pitao me da li sam sigurna jesu  li halal pare. Odgovorila sam mu da sam sigurna i to sam iskreno napisala. I znam da je tako.

Ispravljala  sam ga o Mustafinom ocu da nema švicarsku penziju, otac mu je umro, objašnjavala  sam mu kao čovjeku o našoj porodici, a on je  to proslijedio Kamberu.

     

Ja sam Mustafi druga mati, poznajem ga dobro, ja sam ga školovala kad mu je otac bio bolestan, a taj čovjek Mujo Letva   me je zloupotrijebio.

Neka mu bude na čast, eto Boga,eto njega …

Ja imam svoju  familiju, udata  sam za Švicarca,  imamo firmu.

Mogla sam napravitim sebi vilu  u Bosni, ali  ja sam uvijek  bila skromna  i uvijek sam pomagala našem narodu. Meni je u životu  potreban jedan krevet, jedna stolica, jedno kupatilo, jedan stan,  samo osnovno za život.

Ne uživam u bogatstvu, a mogla bih.

Radije pomažem ljudima.

Znate, bolovala sam od raka.

Srećom, dragi Allah je dao da se izliječim.

Kad sam završila sa kemoterapijama pomislila sam: treba mi  zdravlje.

Imam novac,a novcem ga ne mogu kupiti,razumijete.

Ja znam kako je i jedno i drugo, kako je teško u bolesti i kako je lijepo kad je čovjek zdrav.

Ja imam novaca.

Mustafi kad god i koliko god zatreba, tu sam ja i moj muž Švicarac, cijela porodica.

To mogu reći na kraju.

I opet ću ponoviti sve što sam napisala je istina i stojim iza nje.

Beganović  je zloupotrijebio moju dobronamjernu prepisku i udario na čast naše porodice.