INCIDENT U VELIKOJ KLADUŠI Šef urbanizma Sulejman Silić povukao pištolj na Adema Pajazetovića, Pajazetović mu oteo pištolj i premlatio ga !?

Sulejman Silić, šef Urbanizma u administraciji Općine Velika Kladuša i jedan od najodanijih suradnika načelnika Fikreta Abdića prije  sat vremena  je ispred zgrade Općine povukao pištolj na kladuškog poduzetnika Adema Pajazetovića zvanog Ado Pijaca, saznaje normala.ba . Incident se odigrao u objektu mesnice “Miljković”.

 

Pajazetović je oteo pištolj iz Silićevih ruku i pretukao ga njegovim pištoljem.

U toku je policijski uviđaj o  ovom incidentu.

Prema pouzdanim informacijama prije potezanja pištolja došlo je do verbalnog sukoba između Silića  i Pajazetovića, nakon čega  ga je Pajazetović pljunuo u lice.Silić je nakon toga povukao pištolj, ali je “izvukao deblji kraj”.

     

Silić i Pajazetović: Neraščišćeni računi

Obojica učesnika u sukobu važe za kontraverzne i  veoma imućne ljude  a  bogastva su stekli na , moglo  bi se   reći, sumnjive načine.  Silića  je  Fikret Abdić svjevremeno imenovao  za koordinatora  svih općinskih službi koji je praktično  bio  šef svima u administraciji,a uz to i šef Službe za urbanizam. Silić ima privatni  projektni biro  koji završava mnoge poslove vezane za  potrebu dokumentaciju za  dobijanje općinskih dozvola  iz  službe koju  lično  vodi. Posljednjih godina  na vrlo kontraverzan način kupuje imovinu “Agrokomerca”.

Pajazetović  je  bogat i kontraverzan i čovjek prijeke naravi i vlasnik kompaije “Adda promet”. Prije  6-7 godina bio je odani  partner  sa Fikretom Abdićem koji je tada  forsirao  svog načelnika  općine Edina Behrića a  Pajazetović ima  finansijske planove koje je mogao ostvariti samo uz pomoć administracije Općine. No, između njih je odavno “pukla tikva”, a Pajazetović je politički  mijenjao dresove pa je nakon Radončićevog  Saveza za bolju budućnost, došao   u Narod i pravdu. Bio je i kandidat za načelnika općine, a ima  brojne presude za fizičko nasilje  i jednu nepravosnažnu iz 2018. godine za smrt mladića  “u objektu kladuškog “Sanitexa”.