TRG ALIJE IZETBEGOVIĆA U BUŽIMU: Idejno rješenje izradio Nedžad Branković, gradi firma člana Glavnog odbora SDA

Izgradnja Trga Alije Izetbegovića u Bužimu i kružnog toka koštat će 1,7 miliona maraka. Ovi poslovi dodjeljeni su firmi Kov-grad. Načelnik Bužima Mersudin Nanić potpredsjednik je Općinskog odbora SDA Bužim. Vlasnik firme KOV-GRAD Safet Kovačević je član Glavnog odbora SDA. Samo u junu mjesecu od Općine Bužim firma Kov-grad dobila je poslove vrijedne 1,2 miliona maraka. Na svim tenderima bili su jedini ponuđači

Potpisan je ugovor za izgradnju Trga Alije Izetbegovića u Bužimu. Projekat je to koji se čekao godinama, reći će iz Općine, nakon što su načelnik Mersudin Nanić, federalni ministar  Edin Ramić i direktor firme KOV-GRAD doo Bužim potpisali ugovor vrijedan 330 hiljada maraka.

Izgradnju novog Trga Alije Izetbegović finasirat će Federalno ministarstvo  zajedno sa Općinom Bužim. Iako su naveli da je riječ o dugo najavljivanom projektu, u općinskom saopštenju prešutili su ime direktora firme Kov-grad iz Bužima. Ime s razlogom nije navedeno, iako je javnosti u Bužimu dobro poznat njen vlasnik i direktor Safet Kovačević.

Potpisivanje ugovora za izgradnju Trga Alije Izetbegovića u Bužimu banalan je primjer funkcionisanja javnih nabavki u Bosni i Hercegovini.

Načelnik Bužima Mersudin Nanić potpredsjednik je Općinskog odbora SDA Bužim, federalni ministar Edin Ramić član je predsjedništva SDA. Vlasnik i direktor firme KOV-GRAD iz Bužima Safet Kovačević na sedmom Kongresu Stranke demokratske akcije (SDA), održanom krajem prošle godine, izabran je za člana Glavnog odbora SDA sa područja KO SDA Unsko-sanskog kantona.

“Također, gradiće se i REK0NSTRUISATI saobraćajnica – kružni tok, koji se naslanja na Trg „Alija Izetbegović“. Ugovor za kružni tok potpisan je na Dan Općine Bužim. Vrijednost potpisanog ugovora je oko 1,3 miliona konvertibilnih maraka, a finansirat će se iz budžeta JP Ceste F BiH”, naveli su iz Općine.

Ugovor su potpisali Bekir Isaković, izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove JP Ceste F BiH i Safet Kovačević, direktor firme Kov-Grad d.o.o. Bužim. Nakon što je potpisan ugovor vrijedan 1,3 miliona maraka za izgradnju kružnog toka, koji se naslanja na Trg Alije Izetbegovića, iz Općine su podsjetili javnost ko je radio idejno rješenje.

“Podsjećanja radi idejno rješenje Trga „Alija Izetbegović“ uradio je P0ČASNI građanin općine Bužim gospodin Nedžad Branković”, saopćili su iz Općine Bužim.

Samo u junu ove godine firma Kov-grad dobila je od Općine Bužim poslove vrijedne 1.207.990 KM. Na svim tenderima bili su jedini ponuđači.

usn.ba