Svi su u krivu, samo su Bakir i Seka upravu! Uradite test iz teksta kako bi vam sve bilo jasnije …

 

Kada ste već zbavili privatnu stranku, prirodno je da je onda opremite i privatnim članstvom, kandidatima, ministrima, a na kraju i medijima...

Izetbegovići su spoznali sve blagodati privatnih medija. Platiš jedanput, koristiš kad hoćeš. Postaviš sebi pitanja, a onda daš i odgovore. Jučer supruga, danas suprug. Pa mogli su to obaviti zajedno, da se ne troše resursi dva puta.

Kad si faktor, možeš šta hoćeš. Sve što su oboje rekli, može stati u nekoliko redaka. Dok si sa SDA, sjajan si, radiš sjajan posao. Ako kreneš da nešto gunđaš i nađeš neku grešku i slabost – najgori si. Tako je bilo sa svima.

Od Ogreševića, Šepića, Ahmetovića, Salke Sokolovića, Fuada Kasumovića, Amre Babić… Sjetite se samo slika gospode Izetbegović sa veličanstvenih skupova SDA u Banovićima, sa Mirsadom Kukićem, Amirom Zukićem. Sada ne valja ni Konaković, Ademović. Ko se više sjeća i Abdulharisa Šete koji je izgarao za Bakira Izetbegovića u vrijeme kada je bio u nemilosti Tihićeve struje. Sada ne valja ni Zvizdić. Čampara je antidržavni element.

Imate šizofrenu situaciju. Neki ljudi, u očima Bakira Izetbegovića za 24 sata pređu put od kućnog prijatelja, do državnog neprijatelja. Evo, ne treba dalje elaborirati. Svi pobrojani u tekstu su tražili promjene politike SDA. Svi su završili kao din dušmani. Svi su u krivu, samo su Bakir i Seka upravu.

Uradite jedan test:

1. Zaboravite šta kažu i Zvizdić i Izetbegović.

2. Osvrnite se oko sebe.

3. Pogledajte stanje ove zemlje i njenih institucija!

4. Pogledajte vaše platne liste, naravno ako ih imate.

5. Prisjetite se svih privrednih pogona koji su nekad postojali, a sada ih nema.

6. Sjetite se kako je protekao vaš posljednji posjet ljekaru.

7. Provozajte se javnim prijevozom.

8. Pogledajte na kraju ko sve pohvalno govori o vladama i stranačkim funkcionerima.

Kada uradite test na jednu listu napisite imena; Lingo, Kondžić, Prevljak, Seka, Bakir, Zildžić, a na drugu; Zvizdić, Efendić, Čampara, Konaković, Kasumović, Bogoćević.

Uočite razlike.

A, ako se Bakiru toliko sviđa da čuje da je pobjedio.

Molimo vas da u komentar napišete: “Smiri se, pobjedio si.”