OSNOVANO UDRUŽENJE PRIVREDNIKA SANSKI MOST (UPSM) Ujedinili se najistaknutiji privrednici grada

U Sanskom Mostu je večeras  u vrlo prijateljskoj atmosferi  formirano Udruženje privrednika Sanski Most (UPSM) a za predsjednika Udruženja izabran  je Alen Šabanović.

Šabanović, jedan od  inicijatora osnivanja ovog udruženja, rekao je  kako  su poslodavci  najzdravija socijalna kategorija društva . U svom završnom nastupu istakao je  kako je jedan od najvažnijih  ciljeva UPSM-a međusobna suradnja, konstruktivnost  i uzajamno  poštovanje članova. Udruženju su pristupili  skoro svi  najznačajniji  sanski poduzetnici  spremni  da zajedno rade na osnaživanju i poboljšanju poslovnog ambijenta.

 

 

– Udruženje  će raditi na formiranju registra privrednih  društava i obrta , profiliranju  postojeće infrastrukture radi ponude  budućim investitorima, pratiti aktuelne projekte  i tendere, uvezivati se sa  potencijalnim investitorima  iz dijaspore-istakao  je Šabanović i naglasio kako će UPSM biti neizostavan  partner lokalnoj vlasti u donošenju  odluka i dokumenata  vezanih za poslovne aktivnosti na području općine.  U tom smislu na Osnivačkoj skupštini UPSM je imenovao četvoročlanu Komisiju za Općinsko  vijeće.

Posebno je naglašeno da je UPSM nestranačko udruženje , te da će sarađivati  sa  sličnim udruženjima  u okruženju i zajednički djelovati prema svim nivoima vlasti kako bi se  obezbijedila efikasnija zakonska rješenja u oblasti privrede. 

 

 

Za  predsjednika Skupštine UPSM   izabran  je Edis Rasavac koji je vodio   Osnivačku skupštinu sa  Emsadom Čehićem i  Edinom Hasanićem. U Upravnom odboru Udruženja imenovano je   11 najistaknutijih privrednika,  formiran je Sud časti i pomenuta Komisija za Općinsko vijeće.

 

UPSM  će raditi  na promociji  i  realizaciji  ideje “Kupujmo lokalno” i “Uzmi svoj račun” te  pomagati svoje  članove, između ostalog, kroz servisiranje kadrovskih potreba i u tom smislu formiranju  baze raspoloživih kadrova.

 

Telegrame podrške  UPSM-u  stigli su iz Tešnja-Jelaha od Udruženja privrednika “Biznis centar”  i Bosanskog kulturnog centra iz Prijedora.