ODLIV DOKAZA IZ KRIVIČNOG PREDMETA “PERO” Otkud na FB stranici”Istina o bosanskim političarima” fotografija iz istrage protiv Admira Hadžipašića koju je 2019. na svom blogu objavio Asim Kamber pa uklonio !?

Piše: Midhat Dedić

Fotografija  istražitelja MUP USK Jusufa Mešića i Admira Hadžipašića, bivšeg političara i prvoosumnjičenog u krivičnom predmetu „Pero“ koju je 17. decembra 2019.godine na stranici asimkamber.com u tekstu „Zavjera“ objavio Asim Kamber  iz Sanskog Mosta pa je odmah uklonio, i dalje  živi i  to na Facebook stranici „Istina o bosanskim političarima“.

Fotografija objavljena  na FB stranici “Istina o bosanskim političarima”

 

Dio  Kamberovog bloga  iz koga je “odjednom” hitno  uklonjena sporna fotografija iz posebnih istražnih radnji

Objavio ju je  facebook bot Senad Dizdarević o čijem identitetu se malo nagađa, a  više zna.

Navodni Dizdarević svoj lažni FB profil  ojačao je  patriotskim detaljima ,  ljiljanima, fotografijom rahmetli Alije i srebreničkim cvijetom kako  bi valjda dodatno ovjerio  snagu svog lažnog  bošnjaštva kad već djeluje u informatičkoj septičkoj ilegali.

 

Podsjećamo, ta je fotografija dio istrage u predmetu „Pero“ koju Tužilaštvo USK provodi zajedno sa  Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

 

Istraga  još traje, kao i odliv dokaza, a fotografija koja „luta“ po društvenim mrežama je upravo to.

Još tada sam u telefonskom kontaktu odmah nakon objave fotografije postavio pitanje nadležnom tužiocu   ko je opskurnom političaru Kamberu obezbijedio inkriminiranu fotografiju i od njega  dobio konfuzno i nepotpuno  objašnjenje kako on zna ko bi  to mogao  da biti.

Skoro u isto vrijeme (kao da  je slušao naš razgovor) Asim Kamber je fotografiju uklonio sa  svoje stranice.

Zaključak prepuštam  čitaocima.

 

Podsjećamo, protiv Kambera  Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krađe glasova na  izborima 2018. godine a Tužilaštvo USK protiv njega  najvjerovatnije bunkerisalo ili zaustavilo istragu zbog krivičnog djela “Odavanje službene tajne”  vezano  za krivični predmet “Šume”.

Pomenutu fotografiju  najvjerovatnije  je SIPA obezbijedila tužiocu  putem posebnih istražnih radnji ili pomenutog informanta, ali je svakako dio istražnih dokumenata.

Prema mojim saznanjima fotografija je nastala  u julu 2019.godine u jednom bihaćkom lokalu u Prekounju.

Sve navodi da se  ova operacija “odliva dokaza”  u javni prostor radi   preko “dobro poznatog” cazinskog informanta SIPA-e i Tužilaštva USK koji je bio uključen u pokušaj reketiranja Hadžipašića sa motivom da se navodno zataška  istraga koja inače traje  već pune tri godine i ne zna joj se kraj.

Zanimljivo je da informant prema mojim saznanjima “odrađuje” svoj  grijeh  i radi za  istražioce  jer je protiv njega pokrenuta istraga zbog lažiranja OSD certifikata  za njemački jezik.

Objava „nestale“ fotografije sada na FB stranici  „Istina o bosanskim političarima“  na kojoj se sa lažnih profila bukvalno orgija i urnišu pojedinci indicira da  neko iz Tužilaštva surađuje sa  „internet divljacima“ sa ove stranice.

Ili  “neovisno” lice koje “pokriva”  tobožnju nevinost  tužioca.

Istovremeno, zbog brutalnih objava i prijetnji sa ove digitalne  platforme Tužilaštvo USK je zaprimilo prijavu za ugrožavanje sigurnosti od strane uglednog sudije  Kantonalnog suda u Bihaću ( novinaru poznat identitet).

Pitanje zašto je  ovaj  slučaj bunkerisan u Tužilaštvu USK možda  upravo  daje  skriveni administrator  FB stranice „Istina o bosanskim političarima“ Senad Dizdarević alijas H.Č.

On vjerovatno zna i ko mu je veza  u zgradi   na početku Korza  gdje djeluje “neovisna”  institucija.