ZZO USK, NOVI KONKURS Zna se ko su ljekar i tri referenta “za svašta nešto”…?

Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) Unsko sanskog kantona (USK)  u skladu sa  ne)proklamovanom politikom uhljebljavanja  raspisao  je javni oglas za prijem u radni odnos četiri radnika na određeno- jednog ljekara i tri referenta “za svašta nešto”.

Oglas  je raspisan u trenutku kada je posljednji direktor ZZO USK Almir Lipovača podnio ostavku, a imenovan v.d. Jasmin Husetić.

Nije nemoguće, a  tome  se već uveliko priča , da su kandidati već “usječeni” i da je  raspisivanje  javnog oglasa  formalno -pravna farsa. 

Pritisak  na  javne ustanove i javna preduzeća  na budžetsko kadroviranje podobnih, odnosno “naših”  ne prestaje.

Pitanje je dokle.

Kao i  potpitanje- malo li je?

Ili još bolje- dokle, braćo Bošnjaci?!

 

U  ZZO USK je to počelo  neumjereno i bez pardona  sa gigantom stranačkog zapošljavanja dr. Alminom Handanagićem (SDA), a  nastavili su manje-više i ostali, sa časnim izuzecima. Od Handanagića do danas promijenjeno  je  sedam ve-dea  i direktora  “ustanove  od 100 miliona KM”.

 

 

Posljednji direktor Lipovača odbio  je zapošljavanje supruge boračkog ministra Samira Jašaragića iz Bosanske Krupe na čemu je “jahala”  zastupnica Ifeta Kadić. Malo joj bilo što  je Jašaragića “obukla u ministra”, nego  je htjela da  “zaokruži  priču” i sa ministrovom suprugom.

Lipovača je sve elegantno zaobišao podnošenjem ostavke.