Farmaceutska kompanija „ B Pharm“ Bihać obilježila deset godina uspješnog poslovanja

 

 

U godini  jubileja „B Pharm“ je u  Bihaću kantonalnom centru Unsko-sanskog kantona, otvorio  Internacionalnu apoteku kao krunu jedne  faze razvoja.

 

Farmaceutska kompanija „B Pharm“ Bihać krajem 2021. godine obilježila je  10 godina uspješnog poslovanja. Počela je sa jednom maloprodajnom jedinicom u Bihaću a danas je Privatna zdravstvena ustanova „B Pharm“ jedan od lidera u maloprodaji lijekova i pomoćnih ljekovitih sredstava u Federaciji BiH sa lancem od 30 apoteka, od čega 22 na području Unsko-sanskog,  te po četiri  apoteke u Srednje-bosanskom i Sarajevskom kantonu. Zapošljava 110 radnika.

Interventni uvoz lijekova iz inostranstva

Poslovni rezultati  „B Pharma“ bilježe kontinuirani rast, a pozicioniranost,  konkurentnost, pristupačnost i prilagodljivost tržištu odrazila se na prepoznatljivost  i reputaciju kod kupaca, što je „B Pharmu“ donijelo u bh okvirima ulogu i značaj jednog od najpoznatijih trgovaca farmaceutskim proizvodima.

Šabulić: Kontinuiran  napredak

„ Naše apoteke opremljene su prema najsuvremenijim svjetskim standardima, što podrazumijeva apoteke  otvorenog tipa uz neposredan kontakt pacijenta i apotekara. Kontinuirano ulažemo u kvalitet i modernizaciju procesa rada naših apoteka sa krajnjim ciljem da zadovoljimo potrebe naših građana. Naš rad i poslovanje odvija se u skladu sa smjernicama najbolje apotekarske prakse i najvišim standardima u apotekarskoj djelatnosti“, kaže mag.farm. Dženis Šabulić, vlasnik i direktor PZU „B Pharm“. Šabulić posebno ističe kao prioritet i strateški cilj usavršavanje i osnaživanje ljudskih resursa kompanije. Ljudski faktor je odlučujući u prepoznavanju kompanije „B Pharm“ kao pouzdanog partnera u očuvanju zdravlja građana, naglašava on.

„B Pharm“ je među prvim farmaceutskim kućama  podnio zahtjev  za certifikaciju kao obavezan  normativ  za kvalitet za sve apoteke koje posjeduju ovaj dokument za kvalitet usluge  i standard sigurnosti od ovlaštene Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH-AKAZ.

U godini  jubileja „B Pharm“ je u  Bihaću kantonalnom centru Unsko-sanskog kantona, otvorio  Internacionalnu apoteku kao krunu jedne  faze razvoja.

Internacionalna apoteka u središtu Bihaća: Interventna nabavka lijekova  iz inozemstva

Registracijom Internacionalne apoteke građani, odnosno pacijenti sa Unsko-sanskog kantona imaju mogućnost da preko ove apoteke ostvare interventnu nabavku rijetkih lijekova kojih nema na našem farmaceutskom tržištu.

Prema Zakonu o apotekarskoj djelatnosti iz 2010. godine i Pravilniku iz 2014.godine u svakom kantonu Federacije BiH može se registrirati samo jedna  internacionalna apoteka. Unsko-sanski kanton je kao  posljednji  od 10  kantona u FBiH  konačno dobio  Internacionalnu apoteku u Bihaću.

-Tamo gdje postoji internacionalna apoteka pacijent može vrlo brzo dobiti lijek iz inostranstva koji je trenutačno nedostupan u Federaciji BiH i to na recept doktora medicine ili doktora stomatologije. Takvih dramatičnih situacija u životu ima svakodnevno i napretek, pogotovo u ovom ludom vremenu pandemije i svakojakih bolesti koje budi i razvija stresni život- kažu u  B Pharmovoj Internacionalnoj apoteci u Bihaću.

Internacionalna apoteka u Bihaću nalazi se u ulici u strogom gradskom centru u neposrednoj blizini gradskog Korza. U jedinstvenom funkcionalnom prostoru površine 150 kvadratnih metara sa pacijentima radi profesionalni stručni farmaceutski kadar : tri magistra farmacije i tri farmaceutska tehničara.  Internacionalna apoteka radi  u dvije smjene i praktično je u svakom trenutku dostupna za pacijente, čak i u izuzetnim slučajevima.

Kartica lojalnosti

Privatna zdravstvena ustanova B Pharm je pored postojećih apoteka u Bihaću otvorila i  savremenu apoteku u tržnom centru Bingo na 200 kvadratnih metara moderno uređenog prostora. U novoj organizacionoj jedinici B Pharma  pacijentima je na dispoziciji na široki asortiman lijekova, dodataka prehrani, čajeva, program dječije hrane i pomagala za mame i bebe, higijenski i sanitetski program i brojne brendirane kozmetičke preparate.  U apoteci BPharm u Bingu  i u drugim  apotekama  pacijentima se na usluzi besplatna mjerenja šećera, holesterola i triglicerida, krvnog tlaka pomoću tlakomjera nove generacije „Microlife Afib“ koji detektira i atrijsku fibrilaciju kao najčešću aritmiju u općoj populaciji , gustoće kostiju te pregledi vlasišta i kože.

Pored prometa lijekova na malo „ B Pharmove“ apoteke nude dječiju hranu i opremu,dijetetske proizvode, zdravu hranu, bezglutenske preparate, poznate dermokozmetičke brendove, prirodnu kozmetiku i druga sredstva za zaštitu zdravlja kao i proizvode biljnog porijekla. Zaposlenici ove kompanije u svakom trenutku građanima nude savjete o pravilnoj primjeni i čuvanju lijekova, kao i usluge promocije zdravlja i prevencije bolesti uz smjernice za zdravstveno vaspitanje, očuvanje i unapređenje zdravlja građana.

U apotekama „ B Pharma“ na Unsko-sanskom, Srednje-bosanskom i Kantonu Sarajevo svi kupci mogu dobiti karticu lojalnosti. Sa njom pri svakoj kupovini u vrijednosti većoj od 100 KM dobijaju popust od 5 posto,a nakon pet pojedinačnih kupovina prilikom šeste kupovine ostvaruju popust od 15 posto. Osim toga, skoro svakodnevno zaposlenici ove kompanije, magistri farmacije i farmaceutski tehničari za svoje kupce organiziraju brojne  popuste velikog broja lijekova i pomoćnih ljekovitih sredstava i nagrade igre, dok je srijedom redovni popust  na sve kupljene proizvode u visini od 10 posto.