Dude varalice

 

Pokušaj “preslagivanja”   većine u Općinskom vijeću zamišljen je “prisilnim”  lansiranjem Loleka i Boleka u nezavisne vijećnike.

“Kuhinja” je vidjela šansu u pravnoj pukotini u Poslovniku  i poslala  na zagrijavanje svoja dva dobra vojnika Švejka.

“Komesar”  koji nakon Bajrama izlazi predu sudiju da se izjasni o krivnji u optužnici, nacrtao  je sinopsis “prevrata”, izmakao se i sa bezbjedne daljine ostavio aparatčike da  zasluže njegovu perfidnu milost.

Budalama je to trebalo da liči na unutrašnje podrivanje “stranke u Bošnjaka” i na prvi pogled, za naivne, izgledalo  je kako se na tijelu “povijesne stranke bošnjačke provenijencije” napravila zločudna kaverna.

Pametni su  skontali da iskakanje dvojca iz stranačkih štrangi u stvari pravi gnojnu  fistulu  na truplu Kolegija.

Borba za vlast ne poznaje toleranciju i  u  duhu “prljave tehnologije”  suprotstavile su se  dvije vojske u predstavničkoj kući  zaklinjući se u demokratiju.

“Glavna” stranka se odlučila  na   zanimljiv trik- da “izbacivanjem” iz svojih redova ojača svoju poziciju u Vijeću.

Režiser je umjesto Glavne Gospodže Stranke  lično isplanirao stranački udar, a  Lolek i Bolek su potpisali da  napuštaju voljenu partiju.

Kao da se htjelo  reći- toliko nas ima da smo spremni radi jačanja svojih redova  da  izbacujemo i svoje ljude.

Naravno da uvijek neobično  “miriše” kada vrh stranke  vodi podmuklu specijalnu operaciju protiv svojih kadrova koji napuštaju stranku da bi je ojačali na  drugom  mjestu!!?

Recimo,  u Kolegiju.

Reditelj je objasnio Ovčicama- treba  da liči da sami sebe vodimo u propast. Kontate, izbacićemo vas dvojicu kako bi ojačali svoje redove. Kužite li ovu lažnu zavjeru nas protiv nas. To je jedini način da nas, mašalah, bude  više u  Kolegiju. Reći  ću  vam i što  sam odabrao  baš vas  dvojicu  da budete glavni muljatori u ovoj demokratskoj farsi. Mlađi me sluša  kao Odojče, lično je kod mene  polagao  ispite iz demagogije i frazeološkog šupljiranja, a drugi je iskusni Preletačević i dok kažeš “diploma”on zna šta treba. Drugim riječima vi ste naše dude  varalice, pa ako upali -upali.

Nije upalilo.