KAMBER U POHODU NA NOVI MANDAT Ne vjerujte Lakiju ni kada laže

Toksični Asim Kamber u odsutnoj bici za posljednji mandat u Federalnom parlamentu širi verbalne  bojne   otrove preko svog opskurnog bloga a jedina medijska štaka u za njega u njegovoj  povijesnoj bici protiv građana  i države na čijim jaslama poput krpelja “siše”  budžet  od 1996. godine je kućni  portal njegovog sina , navodnog pravnika ilištaveć Mirze Kambera.

 

Bivšeg uposlenika Kultmedije i RTV Sane bez radnog vremena , “kradljivca” električne energije  za rahmetli displej na Trgu oslobodilaca naravno  uz “blagoslov ” Oca i tadašnje direktorice, i  vrlo opasnog “menadžera propagande” koji je za svoju privatnu firmicu Fabular  obezbijedio stalni dodatni  izvor prihoda u firmi u kojoj je radio (čitaj, nije dolazio na posao nikako) pa čak u jednom blagoslovljenom trenutku  dobio  od RTV Sana iznos od 5980 KM za , pazite, reklamiranje sadržaja RTV Sana!?? Ova je informacija bila i na  Općinskom vijeću u obliku odgovora  na vijećničko pitanje Nirzada Karamujića i niko  od uvijek dobro informiranih vijećnika SDA ( poput npr. bivšeg predsjednika i sada vijećnika “ninanebuninazemlji” Mensura Seferovića) nije imao  dodatnih pitanja.

 

Nijedan medij na svijetu  ne želi  da ima posla  sa Lakijem osim u situacijama kada se protiv njega objavi optužnica (produženo krivično djelo Odavanje službene tajne) , kada odlazi na sud krišom i pokušava izbjeći suđenje u rodnom gradu i dok traje  istraga u vezi izborne krađe.

Stara pokvarena  momčina  Laki tako katastrofično prijeti  svima i uvijek se brani na isti način-lažima. Samo mu mogu vjerovati budale i oni koje je “zadužio” ali ne preko  svojih leđa, nego preko općinskog budžeta.

Stalno ne govori istinu. Ne iznosi istinu oko svoje uloge u rušenju i preranoj smrti rahmetli generala  i načelnika Sanskog Mosta Mehmeda Alagića. Na njegovu žalost, puno je dokaza  njegove nečasne uloge u tome.

 

 

 

Lagao je i pred Mujom Sinanovićem kako ” nema ništa  sa predmetom njegovog oca”   a  Mali Mujo  ga naravno “nije razumio”.

 

Sjećate se , kada je izbila afera  “Šume” i kada je Đevad Muslimović, bivši “kralj Unsko-sanskih šuma”   u presretnutim razgovorima rekao “nosim pare Asimu  u stranku”, Asim Kamber se “usrao  kao grlica” i započeo bespoštedni medijski  rat protiv svjedoka optužnice.

Objavljivao je transkripte razgovora  svjedoka optužnice protiv Muslimovića i drugih i zbog toga zaradio optužnicu za produženo krivično djelo “Odavanje službene tajne”. Suđenje je u toku u Sanskom Mostu  gdje Kamber pokušava da  se “sakrije u pacovsku rupu”.

Sada dok se priprema  tužilačka istraga  u vezi Lakijeve  (Kamberove) uloge  u izbornim krađama 2016. i 2018. u Sanskom  Mostu, on logoreično poput unezvjernog ludaka lamentira o   svojoj čestitosti, mahnito  sipa otrov  sa svog septičkog bloga i blati sve koji su ga ” cinkali”. Naravno, u svom stilu, tvrdi kako je “čistiji i neviniji od Bogorodice Marije” mada je , po “politici”  koju vodi bliže Al Kaponeu i Ali Babi. Lažnim euforičnim optimizmom nastoji sakriti strah koji njime superiorno vlada bolje  nego razum.

Opis fotografije nije dostupan.

Naravno, Kamber u blogovima tvrdi  da “od istrage nema ništa”  nudi “svoju priču”.

Najbolje da to priča tužiocu koji će ga vrlo pažljivo saslušati.

Pred sudskim vijećem.

Mada, sve je moguće, pa i da tužilac donese  odluku o neprovođenju istrage, ako je to “već sređeno”, kako  insinuira Laki.

Laki i Čorokale

Laki u vanrednom stanju i  kao priručni ekspert  za manipulativnu tehnologiju koja “pali” kod  preostalih didova i nana u Vršu i kod općinske budžetske menažerije  od portira pa nadalje koji su mu “dužni”, preko kućnog portala kod desne obale Blihe, jedinog koji mu “vjeruje”, agresivno  iznosi svoju odbranu u vezi navodnog uticaja koji  ima i koji je imao na  pozicioniranje građevinske operative “Prijedorputevi”  u Sanski Most.

Poznato je u gradu na Sani da je za vrijeme mandata načelnika Sanjina Halimovića koji ga je “bolje slušao nego oca”  kompanija “Prijedorputevi”  prvo dobila milionski posao asfaltiranja Trga ljiljana sa sporednim ulicama te da je domaća kompanija  “Divel”   izgubila ovaj posao samo zato  jer vlasnik Velid Dizdarević “nije bio kooperativan”. Kako  i prema kome?

Pa, prema Sanjinu i Lakiju.

Zna se i da je “sasvim slučajno” kum prijedorskih građevinara Ismet Kamerić postao  savjetnik u međuvremenu federalnog minsitra  poduzetništva Sanjina Halimovića i ostao uz njega kao šipka uz bubanj sve do kraja mandata.

   

Halimović i Kamber: Kakva je njihova  veza sa prijedorskim građevinskim lobijem?

Dizdarević će možda najbolje ispričati zašto  je u jednom trenutku razvalio Halimovićeva načelnička vrata i šta mu je sve rekao.

Ispričaće i kako je njegov radnik, bivši borac Armije RBiH u jednom trenutku očaja, nakon što su izgubili veliki posao i pored povoljnije ponude, rekao ” Velide, idem ubiti načelnika”.

Reći će i kakva je u svemu uloga Lakija, zvanog Asim Kamber u neuspješno okončanoj strateškoj operaciji preuzimanja kamenoloma na Krečani na koji je “bacila oko”  firma Prijedorputevi i  “gang” Čorokala.

Dizdarević: Iza forsiranja “Prijedorputeva”  stoji Asim Kamber

Jer, ovaj kamenolom koji je u koncesionom vlasništvu  firme “Divel”  sa 97 posto CaCo3 (kalcijev karbonata)  u kamenom agregatu  najkvalitetniji  je u cijeloj BiH pa i u regiji. Podsjećamo kako se u vrijeme  demonstracija u Sanskom Mostu, barem tako je nezvanično objavljivano, a i znalo se, Asim Kamber skrivao  kod  školskog druga Gorana Čorokala u Čaplju a koji je u strateško-taktičkoj operaaciji u kojoj , po  starom dobrom običaju  “nikada i nigdje nema Asima Kambera”  pokazivao  neskrivene aspiracije, štaviše, radilo se na tome, da preuzme “Splonum”  čiji je kamenolom bio sastavni dio. Kamenolom koji su htjeli “preuzeti za kiflu” danas košta milione eura i to je ono što boli i što im je kompanija “Divel” ne  trn, nego balvan u oku.

  

Čorokalo i Kamber: Šta ih spaja, a šta  ne?

 

Da li Asim Kamber baš “nema pojma” ko   su “Prijedorputevi” (Dragan Čorokalo), “Industroprojekt AD” iz Prijedora (Mladen Čorokalo) ,  za Gorana smo već rekli, najbolje će opisati Asim Egrlić, dipl.inng.arh. i vlasnik firme “Graping” iz Ključa. Egrlić je za nadzor radova  na odbrambenom zidu u Sanskom Mostu ponudio cijenu od 18.000 KM,a “Industroprojekt AD”, sestrinska firma “Prijedorputeva” 23.000 KM. Naravno, prošao je “Industroprojekt AD” , jer su “slučajno” Egrlić  mikroskopom sa patologije koji  vidi ćelijske membrane , “pronašli”  greške, odnosno odbili su mu referenc listu. On se žalio Uredu za razmatranje žalbi BiH, a onda je zazvonio mobitel.

Kako je proveden 'Mali Dejton' na entitetskoj liniji Ključ –Ribnik | TEME | Al Jazeera

Egrlić: Asim Kamber ga zvao i tražio da odustanem od žalbe u korist “Industroprojekta”

 

– Mene su odbili, nisu prihvatili moju referenc listu…nastojali su dati tome i dali su mu…ja sam ne na to žalio
RTV Sana- Uredu za razmatranje žalbi BiH, i šta je bilo onda?
– Onda me zvao Kamber
RTV Sana- Koji Kamber?
– Asim Kamber.
RTV Sana -Imenjak?
– Imenjak, jeste.
RTV Sana- Zbog čega bi on vas zvao?
– Da ja odustanem od te žalbe, da će to dugo trajati, to je bila izborna godina, i da bi to njima smetalo…

E sad, kojem Asimu treba vjerovati, šta  vi mislite…I u “čije ime”  je zvao Laki imenjaka  Asima Egrlića…