NEVINOST GRADONAČELNIKOVOG SMAJIĆA Himen službeničke čednosti “budućeg”? kandidata POMAK-a za gradonačelnika Bihaća ne može “skinuti” tamo neki novinar

Piše: Midhat Dedić

 

Posljednje informacije u Bihaću, neko će reći čaršijska naklapanja,  kažu  da će gradonačelnik Šuhret Fazlić uzeti zastupnički mandat koji je kao nosilac liste POMAK osvojio  na oktobarskim izborima, a da će na vanrednim izborima za gradonačelnika Bihaća kandidat ove stranke biti Damir Smajić, pomoćnik gradonačelnika za prostorno planiranje, građenje, imovinsko-pravne i geodetske poslove, bivši uposlenik Ministarstva  prostornog uređenja, građemja i zaštite okoliša i bivši sekretar Tužilaštva USK.

 

Smajić: Fazlić nakon Fazlića

 

Stoga je puno jasniji i razvidniji rasplet sa mojom prijavom protiv Smajića zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja, kršenja Zakona o slobodi pristupa informacijama FBiH, Zakona o državnoj službi FBiH i Etičkog  kodeksa za državne službenike u  FBiH (USK).

Naime, Smajić kao  državni službenik  “u mantilu žutom skrojenom bez veze” mora ostati “virgo intacta” . Taman posla da mu himen  službeničke čednosti “skine” tamo neki novinar koji se, sram ga i stid bilo,  nešto  previše raspituje za  vikendicu njegovog prijatelja i tužioca Adnana Tulića.

Od Gradske uprave Bihać  dobio sam akt broj 01-04-5529 od 21. oktobra 2022.godine u kome mi se gradonačelnik Šuhret Fazlić zahvaljuje  na podnesenoj prijavi  protiv rukovodećeg  državnog službenika Damira Smajića, pomoćnika gradonačelnnika za prostoro planiranje,građenje, imovinsko-pravne i geodetske poslove “jer nam je u interesu da građani, javni mediji i drugi prate rad i ponašanje naših zaposlenika…”.

U istom aktu Fazlić me obavještava kako  su detaljno ispitali navode iz moje prijave i nisu ustanovili da je rukovodeći državni  službenik Smajić učinio povredu službene  dužnosti propisanu Uredbom o pravilima  disciplinskog postupka.

Od Fazlića sam zatražio da  mi se dostavi kopija zapisnika  o  (navodno) provedenom disciplinskom postupku kao i kopija Smajićeve izjave radi mog  daljeg postupanja. Ne vjerujem navodima iz ove obavijesti.

Jako me zanima kako je u  tom “postupku”   provedeno  “dokazivanje”  na koji je alhemijski  i mađioničarski  način je kantonalni tužilac Tulić  istoga dana  saznao za moj službeni mejl Damiru Smajiću,  u kome  tražim informaciju o zakonitosti procedure dobijanja elektro-priključka na Tulićevu vikendicu u Lohovu  i  istoga  dana nazvao u  Sarajevo  mog urednika (tog i tog) i raspitivao se da li  je njegova  vikendica tema budućeg teksta.   Ili je i   Smajić u  (navodnom) postupku  na ovo pitanje  konstruktivno i pod abdestom odgovorio kao i predsjednik CIK BiH  Suad Arnautović  Senadu Hadžifejzoviću “nisam Allaha  mi”.

Za mene nema sumnje da je Damir Smajić, upravo taj  korpulentni David Copperfiled  bihaćke adminisitracije koji je  na određeni način dojavio ahbabu Tuliću  sadržaj mejla koji je dobio da  ga kao državni službenik  u upravnom postupku riješi kako je “rekao Zakon” , a ne da moj mejl  bude prvo predmet “opservacije” krajiškog Eliot Nesa.

Smajić: Bucmasti David Copperfiled bihaćke administracije?

 

Stoga  u  iščekivanju odgovora gradonačelnika Fazlića i postupka koji je pokrenula Institucija ombudsmena BiH u vezi izostanka odgovora  na moj službeni upit ( Smajić do dnašanjeg dana, a prošlo je više od mjesec dana nije odgovorio na moj zahtjev) mogu u mjeri mog logičkog zaključivanja  napisati slijedeće:

Tulić: Čarobnjak iz Oza ili parapsiholog Zuhar ?

 

Ili je Smajić “buržujski”   državni službenik – klaun , šarlatanski  sklon neradu  sa mentalitetom potkazivača i špijuna, (ne  tvrdim, nego pitam) ili je tužilac Tulić “čarobnjak  iz Oza” i  istražiteljski vilenjak i čudak koji  poput  Karpovljevog parapsihologa Zuhara  u meču protiv Korčnoja u Bagiju na  Filipinima “sve vidi,  sve   čuje, sve zna” pa tako nekim iluzionističkim trikom  ODMAH sazna šta piše u mejlu koji je tek stigao  u elektronsku poštu njegovom prijatelju Damir Smajiću?