KRIMINAL U ZEMLJIŠNOKNJIŽNOM UREDU VELIKA KLADUŠA Dupli zemljišnoknjižni izvadci doveli su i do afere POTKIVANJE u koju je umiješan Tegeltija

 

Vrlo je interesantno da Opštinski sud u velikoj Kladuši jedno sudski proda od imovine firme „Agrokomerc“d.d. Velika Kladuša a Zemljišnoknjižni ured tog suda drugo uknjiži kao što je bilo sa prodajom benzinske pumpe u Velikoj Kladuši imovine „Agrokomerc“d.d. Velika Kladuša.

Naime,kada je sutkinja suda u Velikoj Kladuši prodala benzinsku pumpu sa pripadajućom opremom firmi „Grand-Benz“d.o.o. Velika Kladuša vlasniku Eminu Odobašiću ništa ne bi bilo sporno da Zemljišnoknjižni ured tog suda nije pored čestice broj:2045/2 površine 1696 m2 na kojoj je izgrađena benzinska uknjižio parcelu broj:2045/1 pod nazivom „Bečića ograda“ površine 3294m2 koja nije bila predmet sudske prodaje i ostala je u vlasništvu „Agrokomerc“d.d. Velika Kladuša a koju je Zemljišnoknjižni ured tog suda uknjižio na firmu „Grand-Benz“d.o.o. Velika Kladuša.

Sve ove kriminalne radnje u Zemljišnoknjižnom uredu suda u Velikoj Kladuši uradila je referent tog ureda Ismeta Grahović koja je i za imovinu „Agrokomerc“d.d. Velika Kladuša „RiM-Secco“ izdala duple zemljišnoknjižne izvadke i tako otela imovinu „Agrokomerc“d.d. Velika Kladuša i poklonila je firmi „Grupeks“d.o.o. Velika Kladuša i zbog čega Nermin Alešević vodi postupke u dokazivanju vlasništva imovine „Agrokomerc“d.d. Velika Kladuša umjesto direktora „Agrokomerc“d.d. Velika Kladuša i predsjednika Nadzornog odbora „Agrokomerc“d.d. Velika Kladuša Fadila Bihorca koji je zet vlasniku firme „Grand-Benz“d.o.o. Velika Kladuša Eminu Odobašiću.

Kada je podnesena krivična prijava protiv odgovornih lica 06.03.2019.godine krenule su igre kako bi se zataškao kriminal težak nekoliko stotina KM a izabrana je Kantonalna inspekcija iz Bihaća jer je u međuvremenu Emin Odobašić krenuo u investiranje na toj zemlji koja je otuđena i oteta od „Agrokomerc“d.d. Velika Kladuša kao i „RiM-Secco“ a firma „Agrokomerc“d.d. Velika Kladuša i radnici oštečeni za ogroman novac pa zbog toga nemože im biti uvezan radni staž.

Nezvanično, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove USK  je  angažirana kako  bi se ovaj kriminalni slučaj zataškao,a u čemu su uključeni pojedinci iz  vlasti Š.Š.  i E.D.

Umjesto da Kantonalna inspekcija ode u Opštinski sud u Velikoj Kladuši i preuzme svu dokumentaciju vezano za čestice broj:2045/1 i 2045/2 a potom u Katastar lokalne samouprave opštine Velika Kladuša i Grunt suda u opštini Velika Kladuša pa tek na kraju u firmu „Agrokomerc“d.d. Velika Kladuša oni su otišli samo u firmu „Grand-Benz“d.o.o. Velika Kladuša i Grunt suda u Velikoj Kladuši i konstatovali da je zemljište u vlasništvu te firme bez detaljne provjere. Hoće  li takav izvještaj otići u Kantonalno tužilaštvo Bihać ?