TERZIĆ: Dijasporo, SDA vas posjećuje samo iz jednog razloga- da vam uzmu pare!

Objavljujemo FB -post Arnela Terzića, bivšeg člana SDA Sanski Most i bivšeg vijećnika ove stranke. Terzić je dobro upoznat sa tehnologijom vladanja SDA nad neukom masom i “jeftinim cakama” pomoću kojih  duže od dvije decenije “na fore” uzimaju pare od građana. Posjeta dijaspori  u Švicarskoj učinjena je samo iz jednog jedinog razloga – da im se uzmu pare!

 

U Baselu je snaga! Basel zna!

Oni koji prate Hroniku Sana i opskurni program koji za potrebe stranačke promocije realizira RTV “Sana”, mogli su u protekla dva dana vidjeti TV priloge iz Basela u Švicarskoj.
Odlično druženje naših sugrađana koji žive i rade u Švicarskoj, njihovu velikodušnost i gostoprimstvo, iskoristili su i predstavnici lokalne vlasti.
Familijarno sa djecom, otišli su u daleki Basel “obrađivati” naše sugrađane.

I nije im prvi put.
Za društveni dom u Vrhpolju, koji oni iz SDA grade već preko 10 godina, od naših sugrađana u dijaspori, sada traže 270 hiljada maraka.
To je na druženju naše dijaspore u Baselu, rekao vječiti predstavnik MZ Vrhpolje-Ismet Salešević.
Pomalo nerazumljivo, mrmljajući, kazao je da je do te cifre došao zahvaljujući predračunu koji je napravila firma EC Kurbegović.
Firmu EC Kurbegović su, kako Ismet kaže, “uzeli” da to uradi po sistemu “ključ u ruke”. Ostalo je nejasno, ko je donio takvu odluku i čime je ona opravdana? Ni riječi o tenderu i postupku javne nabavke.
Nikome više nije jasno koliko su puta do sada prikupljali sredstva za ovaj društveni dom?
Koliko se puta Federalni poslanik Asim Kamber pohvalio sredstvima koje je upravo on osigurao sa viših nivoa?
Koliko je puta izgradnju društvenog doma podržala Općina Sanski Most?
(…)
Kako sam saznao od mještana Vrhpolja, nekoliko stvari koje su bile planirane u obuhvatu radova, nikada nisu urađene. A i zašto bi?
Pozivam i molim sve svoje prijatelje, poznanike i naše sugrađane koji žive i rade u Švicarskoj, ali i drugim državama Europe i svijeta, da više ne nasjedaju na ovakve otimačine u režiji dokazanih neprijatelja Sanskog Mosta.
Oni koji su protjerali građane Sanskog Mosta, danas vas obilaze po zapadu tražeći novac za izgradnju domova i igrališta, koje nažalost, više nema ko koristiti.


Umjesto pokušaja, da lažnim patriotizmom i emocijama ovlada ovim skupom, načelnik Faris Hasanbegović vam je trebao reći da je u Gimnaziju Sanski Most, ove godine upisano svega 9 učenika.

To je naša realnost.