KOMENTAR Zašto je SDP , “pomnožio sa nulom” SDA i POMAK i rekao im “pa-pa”

 

Građanima Krajine je dovoljno teško u svim nevoljama  koje su ih snašle ( korona i migranti su  samo  traumatični aneks tragedije  koja je počela 1996.godine sa vlašću SDA) da bi još jednom prošle kroz  novi  rimejk filma  strave i užasa.

I SDP  USK “nanjušio”  je pragmatično  novo  političko vrijeme i  pomnožio SDA i njegov  pajdaški  POMAK   sa nulom.

Perfidna  misija SDA i POMAK-a da  u savezničkom gnjevu  rasture  većinu u USK iz samo jednog  motiva-da oni dođu na vlast, nije uspjela. Uostalom, dolazak na vlast Musić, Rošić, HUšić, Handanagić… uvijek pompezno  najavljuju  i uvijek  šute  nakon jalove bitke. SDA  već godinama širi nekrofilni miris politike lešine  a  proces truljenja  dodatno ubrzavaju  njeni  apartčici.

Jasmin Musić,  asim kamber u pokušaju, (  ovdje je on samo paradigma demagogije i  šuplje  priče, možete uzeti bilo koje drugo ime sa istim “rezultatom” ) dovoljno  je politički osviješten u samoljublju i bezobrazluku, da brutalno napada vlast i zastupnike uz nju, a da potom nimalo spriječen  razumom i moralom  zove npr.  zastupnicu NiP-a  da  “bude sa njima”.

Musić  & comp   cirkusaju  i podsmijevaju se “minulom radu”  zakonodavne i izvršne vlasti, a onda sa zastrašujućom količinom indiferencije (kao da  smo  svi mi glupi)  nude SDP  da zajedno vladaju.

      

Bilo bi jako  lijepo od Musića i njegovih stranačkih kadrovika Hušića, “filozofa  iz Mutnika” i Handanagića zvanog Informatizacija  da svima nama neukima objasne porijeklo takvog morala.

Kakvu  očajničku predstavu  su osmisili i  odigrali SDA i POMAK?

Svjesni da  od 2018. godine, druge političke  stranke  u Krajini, zbog  mira i spokoja  izbjegavaju sa njima ne samo bilo kakve  pregovore  o vlasti, nego i susrete uz kafu (čak je i to postalo opasno)  SDA i POMAK su nameračili da iskoriste  budžet kao  monetu  kojom bi pred građanima odigrali  ulogu  dušebrižnika svih stanovnika USK.

Njihovu lošu glumu  prozreo je SDP  i rekao im “pa-pa”.

S druge strane,  i  SDA i POMAK , ujedinjeni u Ništa, trijumfalno  su  u jeftinoj drami  ukazali  građanima da ih interesiraju samo  fotelje.

Za “malog” Musića i ostale hušiće i handanagiće,  fotelja i vlast su obelisk moći i vrhovni cilj  koji ne bira sredstva.

Trivijalna provincijska igra nije uspjela, ali slične obrede  očekujmo  od  domaćih  fausta  koji  mafijaški  rade jedni protiv drugih i svaki  put  se kunu u narod.