E, JESTE JE OČISTILI Kad SDA “opere” Stranku uradi to tako učinkovito da joj po ćoškovima i budžacima ostane neki Kamber, neki Rošić itd…

 

U  SDA USK  su na predstavljanju kandidata u jednom hotelu u Bihaću slavodobitno  konstatirali kako su Stranku očistili od Konakovića, Zvizdića, Kukića  i njima sličnih .

No,  istina je “malko” drugačija-pomenuti su  glavombezobzira napustili SDA.

U tako “očišćenoj” Stranci, slika ne laže,  kao krem- kandidati  biračima  se  opet smiješe  npr. jedan Asim Kamber i Husein Rošić.

I još neki koji imaju ili su imali posla sa policijskim agencijama i pravosuđem.

Koji  Bakir Domestos koristi  za klistiranje Stranke nije poznato, ali izgleda  nijedan.

Ili nema  te solne kiseline koja bi  “glacnula”  stranački organizam  “utopljen” u korupciju i druge kriminalne tekućine.

Baš je čudno da im se “potkrala” takva  greška  da na listu za Opće izbore  stave npr.  Kambera rušitelja rahmetli generala Alagića  protiv koga traje sudski proces  za produženo krivično djelo “Odavanje službene tajne” na Općinskom sudu u Sanskom Mostu i protiv koga se na Tužilaštvu BiH vodi istraga  zbog  izborne krađe.

Ili Rumenka Rošića protiv koga je potvrđena optužnica  za produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti iz člana 383. stav 1 KZ FBiH u vezi sa članom 55 KZ FBiH (slučaj   “Paulina Janusz”).