VICO IMA UJAKA // Zeljković: Da se mene pita, ja bih Velež još strožije kaznio! FACE: Vico, šta ti je Dodik? Vico: Ujak!

 

Velež: Strpljivi pobjeđuju, makar i sa odgodom! I sport je politika. FIFA i UEFA strogo vode računa da se politika ne miješa u fudbal, jednom je naš savez bio strogo kažnjen, a sada šute i FIFA i UEFA. Predsjednik države Dodik je ujak predsjednika Nogometnog saveza države. To bi za UEFA-u trebalo da bude crveni alarm i prije imenovanja.

Ako predsjednik države uništava državu na svim nivoima, zašto je ne bi, preko sestrića uništio i tamo gdje je emocija vrlo jaka – u fuDbalu. Može zvučati kao teška optužba na račun Vice Zeljkovića, ali dajte nam drugi argument da ovo što se dešava očigledno, nije upravo destrukcija saveza, fudbala, nepoželjnih klubova s ciljem da se građanima ogadi reprezentacija – u čemu se u velikoj mjeri uspjelo – da se poraz na terenu pokaže kao slika poraza države – da splasnu strast i ljubav prema domovini, zastavi, idolima, reprezentaciji. I dokaz više; ekspresno se kazne neki klubovi – Velež, a blago i sa zakašnjenjem neki klubovi – Borac. A i šampion se postaje vrlo sumnjivo. Nije ovo tema koja se može novinarski hladno odraditi, treba javno priznati kada je novinar i objektivan i subjektivan.