UBISTVO BELGIJSKOG OVČARA U SANSKOM MOSTU Kuja Minea Malinois o kojoj je brinula organizacija “Stott gatehunder i Bosnia” ustreljena sačmaricom, policija izuzela pištolj i pušku lica M.D. koji živi u blizini

Policijski  istražitelji  u Sanskom Mostu  istražuju slučaj ubistva  belgijskog ovčara, kuje  po imenu Minea Malinois,  koja je  živjela na imanju nevladine organizacije “Stott gatehunder i Bosnia” u sanskom naselju  Magarice. Ova organizacija  bavi se zaštitom  pasa.
Kako  naš portal  nezvanično saznaje, na kuju je  pucao  neko  iz obližnjih kuća pa je teško  ranjena  životinja juče umrla u mukama.
Na imanju  ove nevladine organizacije ostali su  tragovi krvi ustrijeljene  životinje  i rasuta sačma iz puške.
Zaposleni u nevladinoj organizaciji “Stott gatehunder i Bosnia” prijavili  su slučaj policiji  i  izrazili  sumnju  ko bi mogao  biti ubica  psa. Policija je dva dana  čekala  da lice  M.D. rodom od Prijedora  dođe kuće  i danas izvršila  pretres  kuće i  imanja  M.D. . Tom prilikom  je  izuzela  pištolj i pušku od vlasnika kako bi izvršili vještačenje  oružja. U organizaciji “Stott gatehunder i Bosnia” sumnjaju  da je  na belgijskog ovčara  pucao  M.D.
Kako  smo saznali od  jednog  zaposlenika , komšija M.D i ranije je prijetio  zaposlenicima ove nevladine organizacija  kako će pucati na njih i pse.
Prijetnje su prijavljene prije dva mjeseca, ali  policija M.D. tada  nije oduzela oružje.
U međuvremenu  nepoznati  počinilac ili počinioci  porušili su   stubove oko  imanja  ove dobrotvorne organizacije, ali  je i taj slučaj ostao  neriješen.
U najnovijem slučaju ubistva  psa koji je bio na imanju ove organizacije  veterinar je izvršio  obdukciju leša psa a policija prikuplja dokaze. Ustreljena kuja  Minea Malionis  bila je registriran pas sa pasošem i svim neophodnim pregledima.Imala je  lijep  život koji je brutalno prekinut. Na nju je, nezvanično, pucano sa terase  kuće M.D. Pogođena je u stomak i zadnju nogu,a rane su bile smrtnosne.
Ukoliko  policija otkrije počinioca  ubistva  psa on će biti osumnjičen za mučenje i ubijanje životinja  i napad na nevladinu organizaciju “Stott gatehunder i Bosnia” koja je pravno  lice i ima adresu na ovoj lokaciji.
Ova organizacija  vodi  višegodišnju institucionalnu pravnu  bitku  sa lokalnom vlasti kako  zbog kršenja Zakona o  zaštiti i dobrobiti životinja BiH  tako i zbog stalnih opstrukcija rada  organizacije “Stott gatehunder i Bosnia”. Napadi  na  imovinu ove organizacije  su česti  i  povezani  sa licima  bliskih aktuelnoj vlasti. Zbog brojnih problema  angažirali  su advokate koji ih zastupaju. Policija istražuje  i ranije slučajeve mučenja i ubijanja  životinja  o kojima brine ova organizacija kao i zloupotrebe  položaja ili ovlasti  devet  lica  iz Sanskog Mosta među kojima su dva bivša i aktuelni načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović  po krivičnoj prijavi  koja sadrži brojne fotografije i druge materijalne dokaze.